Hétfőn kezdődik a Budapesti körút harmadik, utolsó szakaszának felújítása Szegeden

Belföld, 2022.10.24

Önkormányzati forrásból újítják fel Szegeden a Budapesti körút harmadik, utolsó szakaszát 71 millió forintból.

Budapesti körút
2020-ban újították fel uniós és önkormányzati forrásból a Budapesti körút első szakaszát a Csillag tértől a Víztorony térig; akkor burkolatot cseréltek, buszsáv létesült, busz- és trolimegállókat újítottak fel.

2021-ben a második ütemben újították fel a Budapesti körút Víztorony tértől az Űrhajós utcáig tartó szakaszának burkolatát és ahol szükséges volt, a szegélyeket is. Ez bruttó 25 millió forintba került és az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Október 24-én hétfőn szintén önkormányzati forrásból elkezdődik a harmadik, egyben utolsó szakasz felújítása, az Űrhajós utcától a József Attila sugárútig tartó szakasz, melynek költsége bruttó 71 millió forint. A munkálatok tervezetten és időjárástól függően november végéig tartanak és jelentős forgalmi változásokkal járnak. A környékben élők és közlekedők megértését és türelmét kéri az önkormnyzat. A kivitelező Colas Zrt. lemarja a régi burkolatot, ahol szükséges, útalapot és szegélyeket is cserél, végül új aszfaltburkolatot készít.

Szombattól kihelyezik a terelőtáblákat és hétfőtől tervezetten november végéig a következő forgalmi változások lépnek érvénybe:

  • A Budapesti körút – Makkosházi körút irányban csak egyenesen haladhat majd a forgalom, egy-egy sávon,
  • a Budapesti körútról a belváros felé átmenetileg tilos balra kanyarodni, kerülni a Szamos utca – Retek utca felé lehet,
  • a Budapesti körútról az Algyői út felé jobbra sem lehet kanyarodni, helyette a terelő útvonal a Sólyom utca–Csorba utca–József Attila sugárút felé vezet,
    a belvárosból kifelé menet a József Attila sugárútról sem lehet jobbra lekanyarodni a Budapesti körútra, kerülni a Retek utca irányában lehet,
  • a buszmegállóhelyeket átmenetileg áthelyezik a Budapesti körútról a csomópont túloldalára, a Makkosházi körútra,
  • az Űrhajós utcába a munkálatok idején a Budapesti körút irányából tilos lesz behajtani. Az Űrhajós utcát a Csorba utcán keresztül lehet megközelíteni és az eddigi egyirányú szakasza ideiglenesen kétirányú lesz.
(Webrádió)

Címkék

Budapesti körút Felújítás Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!