Hétfőtől ideiglenesen új helyen végzik a városmajori klinika egyes ellátásait

Belföld, 2023.03.16

Hétfőtől várhatóan három hétre a külső klinikai tömbbe, a VIII. kerületbe költözik a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika tevékenységének egy része - közölte a Semmelweis Egyetem csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a költözésre a klinika felújított és ideiglenes műtéti egységeinek műszaki átadási munkálatai miatt van szükség.

A közleményben Gajdácsi Józsefet, az orvosszakmai főigazgatóság vezetőjét idézve azt írták, hogy a költözés a szív- és érsebészeti ellátásra újonnan felvetteket, az erre az időszakra ütemezett műtéteket és az ezekkel közvetlenül összefüggő, műtét utáni ellátást érinti.

Az intenzív betegellátás az aneszteziológiai és intenzív terápiás részlegre, a központi betegellátó 4. emeletére költözik, a fekvőbeteg-ellátás az Ortopédiai Klinikán, a központi betegellátó 2. emeletén működik majd - tudatta a főigazgató.

A már folyamatban levő kardiológiai és érsebészeti nem műtéti ellátás, valamint a katéteres szív- és érműtétek az átmeneti időszakban is a Városmajori Klinikán zajlanak - tette hozzá.

A főigazgató kiemelte: a költözés ideje alatt mind a tervezett és ügyeleti ellátás, valamint a transzplantációs műtétek és az ahhoz kapcsolódó betegellátás változatlan kapacitással, zavartalanul valósulhat meg.

A részlegek várhatóan április 11-től visszaköltöznek a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika épületébe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!