Hétfőtől már újra állhat az óriáskerék a Dóm téren

Belföld, 2023.10.18

A tervek szerint október 23-tól lehet majd óriáskerekezni a Dóm téren, amely egészen jövő év elejéig tart majd.

Óriáskerék
Október 16-án érkeztek meg szétszerelve annak az óriáskeréknek a hatalmas darabjai, amely a tervek szerint október 23-tól fogadja majd a magasság szerelmeseit. Az egyedülálló szegedi panorámát biztosító Szeged Eye ugyanaz lesz, mint amelyik tavaly a Dóm téren teljesített szolgálatot, csakhogy ezúttal nem Balatonalmádiból, hanem információink szerint Gyuláról érkezett a Tisza partjára. 

A tavaly már megismert óriáskerék 50 méter magasba viszi fel az érdeklődőket és 30 gondola található rajta, amelyek egyenként 6 személy befogadására alkalmasak. A gondolák a külső környezeti hatásoktól, így a széltől, esőtől is jól védenek, ugyanakkor mozgáskorlátozottak is biztonsággal használhatják.

Tavaly előtt a Széchenyi téren lehetett óriáskerekezni, de 2022-ben már új helyszínt választottak a roppant monstrumnak, amely végül a Dóm tér lett. Az óriáskereket idén is a Fogadalmi templom tőszomszédságában állítják fel, amely egyeseknek tetszik, míg mások berzenkednek a látványa miatt. 

Amennyiben semmi nem akadályozza a munkálatokat a tervek szerint hétfőn már állhat az óriáskerék. Portálunk információja szerint egészen január első hetéig élvezhetjük a nem mindennapi látványt madártávlatból. 

Az óriáskerék mellett két szelfi pontot is felállítanak, de erről a szervezők később adnak tájékoztatást. A téren egyébként árusok kapnak majd helyet.

A jegyárakról később lesz információ, de tavaly az alábbiak szerint alakultak:

Felnőtt jegy: 2500 Ft
Gyermek jegy (2-14 éves korig): 2000 Ft
Kedvezményes jegy (Csak érvényes diákigazolvánnyal vehető igénybe): 2000 Ft
Csoportos jegy (4 felnőtt részére): 9000 Ft
Családi jegy (2 felnőtt + 3 fő 14 év alatti gyermek részére): 9000 Ft
(Webrádió)

Címkék

Óriáskerék Szeged Eye Dóm tér

Galériánk

Óriáskerék Óriáskerék
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!