Hidvéghi: újabb "LMBTQ-diktátumot" fogadnának el az EP-ben

Belföld, 2021.09.14

Újabb "LMBTQ-diktátumot" fogadnának el az Európai Parlamentben (EP) - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője kedden a Facebook-oldalán megosztott videóban.

A politikus azt mondta, hamarosan kezdődik az EP e heti plenáris ülésszaka, és "sűrű napirend" elé néznek a képviselők: "az itteni baloldali többség már megint arra készül, hogy olyan kérdésekben fogadjon el állásfoglalásokat, amelyekhez Brüsszelnek semmi köze nincs".

Ezek közül kiemelt egy általa LMBTQ-diktátumnak nevezett szöveget, amely - mint Hidvéghi Balázs fogalmazott - "helyettünk akarja meghatározni, hogy mi mit tartsunk családnak, mit tartsunk házasságnak, hogy hogyan neveljük a saját gyermekeinket, és mit tanítsunk nekik az iskolában".

Hozzátette, az egyik pontban azt követelik, hogy minden tagállam ismerje el a transz szülők jogait, egy másik helyen pedig azt mondják, hogy a tagállamok a saját alkotmányukra sem hivatkozhatnak akkor, amikor családról vagy házasságról van szó, hanem kötelesek elfogadni a legújabb "brüsszeli őrültségeket".

Hidvéghi Balázs szerint az Európai Parlament azt akarja, hogy minden tagállam szó nélkül alávesse magát ennek az "ideológiai ámokfutásnak". Azokat pedig, akik nem hajlandók engedni a "zsarolásnak", elvonásokkal és pénzmegvonással fenyegetik - értékelte.

"Mi azt tudjuk mondani, Magyarország kiszámítható és megbízható partner az európai együttműködésben, ha az a kölcsönös tiszteletre alapul. Mi elfogadjuk mások véleményét a saját ügyeikben, de nem fogjuk megengedni, hogy csak ránk tartozó kérdésekben Brüsszel vagy az Európai Parlament diktáljon nekünk" - fogalmazott a fideszes politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!