Higiéniai papírtermékekkel támogat hátrányos helyzetű gyerekeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül

Belföld, 2021.06.17

Hatezer hátrányos helyzetű gyermeket lát el egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül; az adományt csütörtökön adták át a szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek.

Higiéniai papírtermékekkel támogat hátrányos helyzetű gyerekeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója a budapesti eseményen azt mondta, hogy a cég két kamionnyi, több mint tíz tonna higiéniai papírterméket - a többi közt papírzsebkendőt és papírtörlőt - adományozott a szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a hátrányos helyzetű gyermekek számára működtetett óvodáknak, általános iskoláknak, a "Játszva megelőzni!" Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózatnak.

A Vajda-Papír a körülbelül 15 millió forint értékű támogatással háláját szeretné kifejezni a szeretetszolgálatnak és az irgalmasrendnek a munkájukért - hangsúlyozta, hozzátéve: a két szervezet a koronavírus-járvány alatt is jelentős segítséget nyújtott a rászorulóknak.

Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke kiemelte: a hátrányos helyzetű családok és gyermekek megsegítése az egyik legfőbb feladat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 14 oktatási intézményt - 5 óvodát, 5 iskolát, 3 szakképző intézményt és egy fejlesztő iskolát - tart fenn - mondta.

Úgy fogalmazott: "a gyerek a jövő", ezért a szeretetszolgálat a felzárkóztatási és esélyteremtő programjaival a jövőt kívánja építeni.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Higiéniai papírtermékekkel támogat hátrányos helyzetű gyerekeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül Higiéniai papírtermékekkel támogat hátrányos helyzetű gyerekeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!