Hivatalosan is elindult Szeged óriáskereke

Belföld, 2023.10.25

Vasárnap már elindult, de az újságírókat keddre várták egy kis óriáskerekezésre, tehát a Szeged Eye hivatalosan is megnyitotta kapuit.

Szeged Eye
Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, október 22-én délután 15 órakor elindult Szeged legújabb látványossága, amelyről 50 méter magasból is megcsodálhatjuk a megyeszékhely páratlan panorámáját. A jegyárak a tavalyi évhez képest nem változtak, egy felnőttnek 2500 forint az óriáskerekezés, míg a szülőknek gyermekeik után 2000 forintot kell fizetniük 2-től 14 éves korig. A legkisebbeknek 2 éves kor alatt az élmény ingyenes. Próbakörre várták az újságírókat kedd délután, így a tollforgatók is testközelből szerezhettek tapasztalatot arról, hogy milyen gyönyörű is Szeged madártávlatból. 

Az 50 méter magasba emelő, 6 személyes zárt gondolákból 30 van a Szeged Eye-on, amelyeket a mozgáskorlátozottak is biztonsággal használhatnak. Mint korábban megírtuk, a Szegeden felállított óriáskereket Ajkán gyártották, a látványosságból egyébként az üzemeltetőnek 3 is van, amelyik a megyeszékhelyen látható az például Gyuláról érkezett a Dóm térre. Az üzemeltető Szegeden kívül még Szombathelyen és Pécsett várja az óriáskerekezőket - tudta meg szerkesztőségünk. Mint megtudtuk olyan rendkívüli események is történtek már az óriáskeréken, mint egy lánykérés, amelyre a Balatonon volt precedens. Reméljük Szegeden is történik hasonló romantikus lánykérés. 

A nyitvatartás a karácsonyi vásár kezdetéig az alábbiak szerint alakul, utána azonban változhat:

Hétfő-Péntek: 15-21.00 
Szombat-Vasárnap: 12-21.00 

(Webrádió)

Címkék

Szeged Eye Óriáskerék Dóm tér
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!