Hivatalosan is megnyitott a 27. Szegedi Borfesztivál (+videó)

Belföld, 2023.05.12

A szokásoknak megfelelően, a Pavane Táncegyüttes és a borrendek felvonulásával pénteken hivatalosan is megnyitotta kapuit a 27. Szegedi Borfesztivál.

27. Szegedi Borfesztivál
Május 12-én kezdődött és 10 napig tart Magyarország legnagyobb és leghosszabb gasztrokulturális fesztiválja a Széchenyi, a Dóm, a Klazuál és a Dugonics téren. A Pavane Táncegyüttes zászlóforgatóit és dobosait a borrendek, őket pedig a szőregi rózsatermesztők követték, akik virágokat osztogattak a Dugonics téren összegyűlt mintegy száz érdeklődőnek. A Szegedi Borfesztivál Magyarország hagyományosan legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye, amelyen idén rekordszámú, mintegy 160 borász kínálja portékáját. A fesztiválon mind a 22 magyar borvidék képviselteti magát, a szórakozásról pedig olyan nagyszerű zenekarok gondoskodnak többek között, mint a Belmondo akusztik, Gájer Bálint, a Groovehouse, Hajdú Klári – Szakonyi Milán, Hevesi Tamás, Kökény Attila, Nyári Károly, Peter Šrámek, Roy és Ádám, Sasvári Sándor, Szabó Ádám, Trap kapitány és a Tha Shudras kis zenekar, valamint Vavra Bence és Yulaysi Miranda.



A tavalyi évhez hasonlóan idén is csak üvegpohárból, visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakból lehet inni a finomabbnál-finomabb borkülönlegességeket. Az idei évben lehetőség nyílik a készpénzmentes fizetésre is, amelyet Festipay kártyával vagy saját bankkártyával lehet megtenni.

A rendkívüli népszerűségnek örvendő 22. Szegedi Hídivásárra a Szeged Napja Ünnepségsorozat végén, május 20-21-én kerül sor.  A hídivásár, ahogyan a borfesztivál is teltházas, rekordszámú kézműves jelentkezett a kavalkádra. A rendezvényt Szeged Megyei Jogú Város polgármestere Botka László, valamint Ifj. Babits László nyitotta meg.

(Webrádió)

Címkék

27. Szegedi Borfesztivál Széchenyi tér Pavane Táncegyüttes
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!