Hogyan kell elképzelni a polgári szertartás menetét? Tudj meg többet a Nagy Nap előtt!

Belföld, 2021.07.15

Mindenki életében egyszer eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, megtalálta élete párját, akivel szeretné leélni életét.

Esküvő Amikor a meghazudtolhatatlan érzések elárasztanak, akkor szeretnél továbblépni és összekötni életedet azzal, akit igazán szeretsz. Így egy gyors leánykérést követően már szervezhetitek is a polgári szertartást, amely végérvényesen összeköt majd benneteket.

Azonban számos gondolat megjelenhet bennetek, és számtalan tévhittel találhatjátok szemben magatokat mindaddig, míg el nem juttok az oltárig és tapasztaljátok meg saját bőrötökön a szertartás menetét.

A lényeges előkészületek

Azonban legtöbben szeretnek felkészülten megjelenni ilyen kifejezetten fontos eseményeken, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy hogyan is zajlik a polgári szertartás. Ekkor számos kérdés felmerülhet bennetek, amire mihamarabb választ vártok. Ilyen például a házasság megkötésének ideje és helye, valamint az anyakönyvvezető és szertartásvezető közti különbség tisztázása is. Egy esküvő megálmodása, megtervezése, megszervezése, majd lebonyolítása nem egy leányálom.  

Annak ellenére, hogy már ezerszer elképzelted, hogyan is fog zajlani az esemény, felejts el mindent, és tervezd újra a számtalan teendő tükrében. A hivatalos esküvő legeslegelső lépése a házassági szándék önkormányzat felé történő bejelentése, melyet követően 30 napra szervezhetitek meg leghamarabb az esküvőtöket. Mindez egy kis adminisztrációval jár, de a várakozás alatt elkezdhetitek tervezni az esküvőtöket.

A polgári szertartás menete

A polgári szertartásnak lehetnek kisebb-nagyobb költségei, amelyek függnek az önkormányzattól, a dátumtól és egyéb kiegészítő szolgáltatásoktól egyaránt. Egyszerű szertartás esetében megközelítőleg ötezer forintra számíthattok, ha valami extrát szeretnétek, mint a zene vagy a pezsgős koccintás, akkor erre az árra jön valamennyi felár. Azonban az anyakönyvvezető más külsős helyszínen is összeadhat benneteket, csupán megegyezés és pénz kérdése.  

A polgári szertartásnak is megvan a maga menete, amely minden hivatalban hasonlóan szokott történni. Bevonul a vőlegény az édesanyjával, bevonulnak a koszorúslányok és a gyűrűvivő, majd megérkezik a menyasszony is az örömapa kíséretében. Amennyiben mindenki a helyén, megkezdődik a szertartás, amely hosszúsága egyedül az igényeitektől függ. A boldogító igen kimondását követően hivatalosan aláírjátok a házasságot igazoló dokumentumot, és elismert házaspárrá váltok.  

A szülők és nagyszülők köszöntését követően pedig jöhet a koccintás! Az anyakönyvvezető szakmájából adódóan nem fog személyes szöveggel érkezni hozzátok, így abban az esetben, ha kreatív, érzelmes és olykor vicces történeteket szeretnél hallani, amelyek egyedivé teszik esküvőtöket, akkor nektek szertartásvezetőre lesz szükségetek!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!