Hogyan kezdj bele a fogyókúrába?

Belföld, 2022.09.26

Szeretnél végre véglegesen lefogyni, de fogalmad sincs, hogyan kezdj bele a diétába? Akkor semmi pánik, ebben a cikkben eláruljuk számodra, hogyan tudsz nekikezdeni, ha még sosem volt dolgod ezzel az egész témával.

Fogyás Tippeket és trükköket mondunk el, hogy mire érdemes figyelni, de eláruljuk azt is, hogy mire számíthatsz, ha az egyes helyekről szeretnél zsírt veszíteni.  

Mit jelent a fogyás?

Bár azt gondolhatod, hogy a testsúlycsökkenés az bizony egyenlő a fogyással, viszont maga a mérleg sokszor semmit sem jelent. Hiába mutat kevesebbet, ha még mindig nem látsz magadon változást - vagy éppen ellenkezőleg.  

A fogyás igazából azt jelenti, hogy a testzsír kevesebb rajtad, így maga a mérleg nem jelent semmit, ha közben például izmot építesz. A VERTIM kapszulája segít abban, hogy olyan étrend-kiegészítővel segítsd a fogyást, amely természetes összetevőket tartalmaz. Az ebben található kivonatok hatékonyan támogatják a zsírvesztést, a méregtelenítést, emellett lehetővé teszi, hogy ne legyél állandóan éhes.  

A testsúlycsökkenés gyorsasága kezdetben csupán vízvesztés. Mivel rengeteg felesleges vizet tárol a szervezeted, így először csak ez távozik, a kezdeti 2-3 kilogramm kizárólag víz lesz, csekély mennyiségben fogsz zsírtól megszabadulni. Ha például előző nap sok szénhidrátot ettél, menstruálsz, esetleg túl sokat ettél valamiből, máris akár 3-4 kilóval is többet mutathat a mérleg. Ez viszont nem egyenlő azzal, hogy ennyit híztál volna tegnap óta!

Hogyan fogyj hasról?

Sehogy, hiszen nincsen célzott fogyás. Hiába akarod kizárólag a pocakot eltüntetni, szinte lehetetlen, hogy csak onnan veszíts súlyt. Helyi fogyás nem létezik, hiába döntöd el, hiszen arra sem volt befolyásod, hogy hova hízz meg. Nem igaz? 

Ha például először a combodra híztál, majd pedig a hasadra, akkor először innen megy le a súly, majd csak utána a többi területről. A fogyásról egy dolgot jegyezz meg: onnan a legnehezebb eltüntetni a párnákat, ahol a legjobban látszanak.  

Viszont ne akarj kizárólag hasi gyakorlatokat végezni, ezzel ugyanis nem segítesz magadnak! A zsírpárnák ugyanúgy ott lesznek, hiába van alatta izomtömeg. Először igyekezz olyan étrendet kialakítani magadnak, amit hosszú távon tudsz tartani! Ne vonj el magadtól azonnal mindent, az ugyanis közel sem megoldás. Először csak mondj le a cukorról, majd próbálj meg több fehérjét fogyasztani.  

Ezekre figyelj, ha edzéssel akarnál fogyni

Amennyiben úgy döntesz, hogy mozgással szeretnél megszabadulni a felesleges kilóktól, akkor se felejts el eleget inni és megfelelően étkezni! A kettő csak együtt megy, sőt, tulajdonképpen a megfelelő étkezés 70%-ban, míg a sport csupán 30%-ban befolyásolja a testsúlyodat.  

Ez azt jelenti, hiába sportolsz rendszeresen sokat, ha közben folyamatosan csokoládét és tésztát eszel. Igyekezz a kettőt egyensúlyban tartani! Aznap, amikor mozgásra kerül sor, nyugodtan egyél meg egy szelet vagy pár kocka csokit, hiszen ez segít majd megfelelő eredményt elérni, mégsem esel át a ló túloldalára.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!