Hogyan választhatsz ideális függesztett lámpát kültérre?

Belföld, 2022.09.22

A kültéri függesztett lámpák igazán népszerű választásnak bizonyulnak az olyan lakástulajdonosok számára, akik kifinomult és stílusos megjelenést szeretnének elérni, miközben optimalizálják a fényerőt és a teljesítményt.

Lámpa A tökéletes lámpatestek kiválasztása azonban sokszor igazi kihívást jelenthet. Mielőtt  elvesznél a lámpaboltok és online fénystúdiók kínálatában, megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni a válogatás során.

Mérd fel a megvilágítandó területet!

Az otthonodhoz tartozó kültér a te oázisod, ahol a családoddal és a barátaiddal töltheted el a szabadidődet, és élvezheted a medence mellett vagy a kertben töltött pillanatokat. Az első tippünk a lámpák kiválasztásához, hogy mérd fel a megvilágítani kívánt területet, és azt, milyen tevékenységek színhelyéül fog szolgálni. Ez ugyanis kiemelt szerepet fog játszani a tökéletes világítótestek kiválasztása során.

Függetlenül attól, hogy hangulatos teraszod vagy a fedett erkélyed világítását szeretnéd függesztett lámpákkal megoldani, a ViaLuce Fénystúdió függesztett lámpáival minden igényednek megfelelő, stílusos és kompromisszumoktól mentes megvilágítást alakíthatsz ki.

Határozd meg a méretet és a lámpák számát!

A függesztett lámpák mennyisége és mérete teljes mértékben a  funkciójuktól és a felszerelésük helyétől függ. Ha több függeszték alkalmazásán gondolkodsz, akkor a legfőbb célod mindenekelőtt a vizuális egyensúly elérése legyen.

Amennyiben csak egy függesztett lámpát szeretnél elhelyezni, érdemes egy nagyobb méretűt választani, amely arányosan kitölti a teret, elősegítve a fény optimális eloszlását. Ha inkább több lámpát helyeznél el, akkor pedig érdemes mindenképpen a méretben kisebb verziók mellett letenned a voksodat. Egymástól szabályos távolságra elhelyezve, nem lőhetsz velük mellé.  

Ahogyan már fentebb is írtuk, jó ötlet lehet, ha első lépésként felméred a teret, hogy elegendő hely álljon rendelkezésedre a tervezett elrendezés megvalósítására. Akár egy egyszerű festőszalaggal is behatárolhatod, hová kerüljenek a lámpatestek, így jobb képet kaphatsz az elképzelésed valós térbeli paramétereiről.

Gondold át, hogyan fog illeszkedni a stílusa az otthonod megjelenéséhez!

Miután kialakult a végleges kép a kültéri függesztékek elhelyezésével kapcsolatban, és már biztosra tudod, mennyi és mekkora lámpatestet szeretnél elhelyezni, kezdődhet a legkedveltebb fázis, ami nem más, mint a válogatás. Az ideális lámpatestek kiválasztása során a hatékony és energiatakarékos kialakítás mellett, nem elhanyagolható tényező a lámpák megjelenése, hiszen ideális esetben a kinézetüknek ki kell emelnie és egészítenie otthonod külső megjelenését.  

Gondolj a biztonságra!

Vannak lámpák, amelyeknek saját kezűleg történő felszerelése nem okoz problémát a kisebb otthoni villanyszerelési feladatok megoldásában jártasak számára - de fontos, hogy mindig a biztonság legyen az első. Ha lámpatestek telepítéséről van szó, kellő gyakorlat hiányában mindenképp kérd villanyszerelő segítségét.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!