Hornung Ágnes: várhatóan novemberre bírálják el a tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogram pályázatait

Belföld, 2023.09.29

Várhatóan novemberre bírálják el a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra beérkező pályázatokat, de a nyertesek visszamenőleg, szeptembertől megkapják a támogatást - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken az M1 Ma este című műsorában.

Hornung Ágnes ismertette: a pályázatra október 12-ig jelentkezhetnek azok a tanárok, mentorok, akik kiemelkedő munkát végeznek a tehetséggondozásban, az ösztöndíj kiterjed a matematikára, fizikára, kémiára, biológiára, földrajzra, informatikára, magyar nyelv és irodalomra, történelemre és az ének-zenére.

Jelentkezni a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján (emet.gov.hu) lehet, itt találhatók meg a részletes információk is.

Az államtitkár kifejtette: a Nemzeti Tehetséggondozó Program már több mint 15 éve létezik, ez idő alatt 34 milliárd forint értékben támogattak több mint 19 ezer pályázatot, vagyis a tehetséggondozás működik, de a Köbüki program újdonság, mert eddig inkább a diákok kaptak elismerést.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által alapított Köbüki azon középiskolai tanárok munkáját szeretné elismerni és ösztönözni, akik legalább három éve dolgoznak a tehetséggondozásban.

Az államtitkár hangsúlyozta: nem csak azok jelentkezhetnek, akiknek a diákja például valamilyen versenyen eredményt ért el; várják a tehetségmentorálást végző, tehetségműhelyt vezető, tehetséggondozó képzésen részt vett középiskolai tanárok jelentkezését is, és azokét is, akik úgynevezett kedvezményezett, fejlesztendő, vagy komplex programmal fejlesztendő járásban végeznek tehetséggondozó tevékenységet.

A jelentkezőket az ország egész területéről várják - tette hozzá.

A nyertes pedagógusok 10 hónapon keresztül nettó havi 75 ezer forintos támogatásban részesülnek szeptembertől júniusig.

Hornung Ágnes ismertette: miután október 12-e a határidő, várhatóan novemberre bírálják el a pályázatokat, de a nyertesek visszamenőleg megkapják a támogatást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!