Horror a börtönben: Kis híján halálra itatta zárkatársát

Belföld, 2023.01.16

Életveszélyt okozó testi sértés, zsarolás és kényszerítés bűntettével vádolja a főügyészség azt a férfit, aki kis híján halálra itatta zárkatársát a Szegedi Fegyház és Börtönben.

Átadták az új kiskunhalasi börtönt
A vádlott minden vesztes kártyacsata után arra kényszerítette zárkatársát, hogy jelentős mennyiségű vizet igyon. A vádirat szerint a letartóztatásban lévő férfi egy cellában volt volt a sértettel a Szegedi Fegyház és Börtönben.

A férfi kipécézte magának az egyik zárkatársát és minden különösebb ok nélkül folyamatosan belekötött, többször megverte és különböző feladatok elégzésére kényszerítette.

Az ütlegelések 2021. szeptemberberétől kezdődtek és hogy a bántalmazást elkerülje, a sértett, zárkatársa minden kívánságát teljesítette, melynek keretében volt, hogy moslékot evett. Sőt olyan is előfordult, hogy amennyiben vesztett a kártyán 5 liter vizet kellett meginnia. Ráadásul a megfenyített férfi csomagjait is elvették, illetve vele töltették fel mások telefonját a hozzátartozói segítségével.  

2021. november 8-án ismét kártyaparti volt a zárkában és a vesztes játszmák után arra kényszerítették a férfit, hogy 1 liter vizet megigyon. Miután megivott 3 litert, még 5 litert kellett volna elfogyasztania, amire a  férfi nem volt képes, könyörgött zárkatársainak, akik ezután bántalmazták, majd zsírt etettek vele.  

A férfi ezután rosszul lett, eszméletét is vesztette, majd kórházba szállították, ahol kiderült, hogy vízmérgezés miatt  életveszélyes állapotba került. A vádlott mielőtt a férfit elszállították megfenyegette a zárkatársait is, hogy ne merjék elmondani a történteket, mondják azt, hogy egyszer csak lefordult a székről.  

A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés, zsarolás és kényszerítés bűntettével vádolja. Mértékes indítványként a főügyészség 6 év 6 hónap szabadságvesztés bűntetés kiszabását indítványozta a bíróság felé, amennyiben a vádlott beismeri tettét.  

Fotó: Illusztráció
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!