Horror vontatás az M5-ös autópályán

Belföld, 2022.10.19

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei valószínűleg egy súlyos balesetet előztek meg azzal, hogy egy szabálytalan járműszerelvényt szűrtek ki a forgalomból az M5-ös autópályán.

Horror vontatás
A rendőrség ügyeletére szerda reggel érkezett a bejelentés, mely szerint az M5-ös autópályán, Szatymaz közelében egy bolgár rendszámú autó egy másikat veszélyes módon vontat, a szerelvény pedig cselleng az úton. A kiérkező rendőrök megállították a járműveket a sztráda 158-as kilométerszelvényében, majd megdöbbenten vették észre, hogy a két autó egy házilag barkácsolt vontatórúddal volt összekötve. Az egyenruhások a két autót lekisérték az autópályáról, megóva ezzel a többi autóst egy esetleges balesettől, majd a járműveket szétkapcsoltatták. A járművezetőkkel szemben a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy:

  • Ha valakinek az autópályán romlik el járműve, a leállósávon haladéktalanul álljon meg, vegye fel a láthatósági mellényt és szálljon ki a gépjárműből!
  • Tegye ki az elakadásjelző háromszöget, majd a szalagkorláton túli területről hívjon segítséget (az autópálya kezelője, aki megfelelően biztosítani tudja a helyszínt, autómentő, illetve rendőrség)!
  • Autópályáról és autóútról az elromlott járművet vontató járművel a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni.
  • A vontatórudat, illetőleg a vontatókötelet a járműveken úgy kell rögzíteni, hogy az le ne szakadhasson. A vontatórúdnak, illetőleg a vontatókötélnek olyan hosszúnak kell lennie, hogy a két jármű kanyarodás közben össze ne érhessen; nem lehet azonban hosszabb, mint a vontatott jármű. Ha a vontatórúd, illetőleg a vontatókötél három méternél hosszabb, azt feltűnő módon (pl. zászlóval, lámpával) meg kell jelölni.
  • A vontatott jármű féklámpáját és irányjelző berendezését – kivéve ha a járművet emelve vontatják – működtetni kell, továbbá – éjszaka és korlátozott látási viszonyok között – a vontatott járművet is ki kell világítani.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!