Húsz szakterület mutatkozik be a Semmelweis 250 klinikai konferencián

Belföld, 2020.02.17

A 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi rendezvénysorozatának részeként rendezik meg a Semmelweis 250 Klinikai Konferenciát március elején - közölte a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a március 9-én és 10-én tartandó rendezvényen mintegy húsz szakterület mutatkozik be hetven előadó, köztük húsz nemzetközi szaktekintély jóvoltából. Az előadások mellett a fiatalokat célzó poszterszekcióval és interaktív gyakorlati oktatással is készülnek a szervezők.

Közlemény idézi Merkely Béla rektort, aki elmondta, a konferencián a teljes klinikum bemutatkozik, tehát nem egy szakterületre fókuszál majd a rendezvény, hanem arra, hogy megmutassuk, a Semmelweis Egyetemen milyen széles spektrumban és milyen magas színvonalon zajlik a betegellátás, valamint a klinikai és transzlációs kutatások, illetve a kiterjedt nemzetközi kapcsolataink, együttműködéseink is megjelennek majd.

A rendezvény törzse egy klasszikus konferencia lesz - ismertették, ahol az előadások után lehetőség lesz megvitatni a klinikai oktatás helyzetét, de tematikus szekcióüléseket is tartanak, ahol téma lesz egyebek között a kardiológia, a sebészet, a gyermekgyógyászat, a sürgősségi medicina, és a belgyógyászat.

A nemzetközi szakmai programon való részvétel egy-egy kreditpontot ér a 4., 5., 6. éves hallgatóknak, emellett lehetőséget biztosít a rendezvény kiscsoportos gyakorlati oktatáson való részvételre a felnőtt és gyermek sürgősségi ellátás, valamint a képalkotó diagnosztika területén. A klinikák standokon mutathatják be tevékenységüket, aminek célja, hogy felhívják magukra a hallgatók figyelmét a rezidensi jelentkezéshez közeledve, továbbá, hogy érzékeltetni tudják, miért érdemes a Semmelweis Egyetemen maradni és az adott szakterületet választani.

Az angol nyelvű rendezvény az egyetem munkatársai és hallgatói mellett valamennyi hazai egészségügyi intézmény és társegyetem munkatársa számára nyitott, regisztrálni március 2-ig lehet a https://www.convention.hu/Event/Registration/SEMMW20 címen.

A konferencia záró napján, este a Medikus Zenekar ad koncertet a Művészetek Palotájában, ami a V4 koncertsorozat első állomása is. A koncert bevételét a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán megépülő játszótér kialakítására fordítják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!