Hűtött mentes élelmiszerek az egészségtudatos szemléletűeknek

Belföld, 2022.09.26

Folyamatosan növekszik a tudatosan táplálkozók köre, akik a mentes élelmiszereket preferálják a tömegtermékek helyett.

Fagylalt Egyre bővül a mentes ételek termékpalettája is. Ez különösképp azok számára segítség, akik speciális diétát tartanak, vagy akiknél ételallergia, intolerancia áll fenn.  

Milyen esetekben válhatnak szükségessé a mentes élelmiszerek? 

Sokan küzdenek valamilyen ételintoleranciával, például laktóz- vagy gluténérzékenységgel. Nekik mindenképpen szükséges speciális mentes étrendet kialakítani. Ez szintén indokolttá válhat tejallergia esetén, illetve fogyókúrázók körében is.  

A bővülő választéknak köszönhetően a szervezetnek megfelelő étrend egyszerűbben megoldható. Érdemes táplálkozási szakértő segítségét is igénybe venni az étrend összeállításánál!

A jó hír, hogy könnyen beszerezhetők efféle alapanyagok, és élelmiszerek. A MamaVita hűtött mentes élelmiszerek változatos termékkörében vegán ételek, sőt finom krémdesszertek is elérhetőek, így nem kell lemondanunk az édességről sem. Innentől kezdve elfelejthetjük a bosszankodást, és a hosszú sorban állást, egyszerűen megrendelhetünk például egy mangós kókusztej alapú jégkrémet is akár.  

Ráadásul a weboldal mentes keresője bármikor a segítségünkre lehet. Lehetőségünk van igényeinkhez mérten, célirányos szűrésre. Remek választás például az ALL IN citromkrémes jégkrémszendvics, amely nem tartalmaz glutént, tejet, tojást, szóját, emellett nem kell számolni hozzáadott cukortartalommal sem.

Ezek a speciális, mindenmentes desszertek táplálóak, és nagyon finomak, nem elhanyagolandó tény az sem, hogy természetes növényi összetevőkből készülnek.  

Vegán és paleo termékek bőséges választéka

Az ALL IN natural food vegán és paleo termékei már hazánkban is elérhetők, a kínálatot főként élőflórás joghurtok, kókusztej alapú jégkrémek, krémdesszertek, vegán sajtkrémek, és levesek alkotják. Ami leginkább mellettük szól, hogy a természetes növényi összetevőik által remekül beiktathatók különböző diéták mellé is.  

Sajnos még mindig az a tévhit kering a köztudatban, hogy a tudatosabb, egészségesebb étrend, több energia- és időráfordítást igényel. Csupán elegendő ismernünk a beszerzési helyüket, mint például a MamaVita weboldalát, ahonnan kedvünkre válogathatunk.  

Sokan azért nem fognak bele egy étrendváltásba, mert visszatartják őket a berögzült téves elképzelések, miszerint ezek az ételek nem is finomak, ami persze nem igaz. Akik már próbálták jól tudják, hogy amellett, hogy táplálóak, még ízletesek is.  

Ízfokozók nélküli, tartósítószermentes élelmiszerek

Amint belecsöppenünk a mentes ételek világába, és belekezdünk egy tudatosabb étrend kialakításába, akkor jövünk rá, hogy mennyire bőséges a választási lehetőségünk. Kizárhatjuk akár teljesen a zsíros, adalékanyagokban gazdag ételeket, és lecserélhetjük őket természetes komponensű, ízfokozómentes termékekre.  

A modern világnak hála, rendelhetünk otthonról, kényelmesen, finom mentes élelmiszereket is!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!