I. kerületi Fidesz: a polgármester hajtsa végre a képviselő-testület döntéseit!

Belföld, 2023.09.28

Az I. kerület képviselő-testületének kormánypárti többsége arra szólítja fel Naszályi Márta polgármestert, hogy 15 napon belül hajtsa végre a testület eddig meghozott döntéseit, különben fegyelmi eljárást kezdeményeznek ellene - közölte Böröcz László, az I. kerületi Fidesz elnöke, csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus emlékeztetett: tavaly szeptember óta speciális helyzet van a V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület) vezette I. kerületben, mert azt követően, hogy az időközi önkormányzati képviselőválasztást Fazekas Csilla (Fidesz-KDNP) megnyerte, a jobboldal többségbe került a képviselő-testületben.

Közlése szerint azóta mintegy harminc olyan testületi határozat született, amelyet polgármester szándékosan nem hajt végre, hanem hatalmával visszaélve nem írja alá a demokratikusan megválasztott képviselő-testület többsége által meghozott döntéseket.

Emiatt nem jutnak a kerületben élő családok, idősek és fiatalok önkormányzati támogatásokhoz, meghiúsult például a szeptemberi tanszertámogatás és a kerület idős lakosai pedig 17 ezer forinttól esnek el, amit az idősek október 1-jei világnapja alkalmából terveztek kiosztani - hangsúlyozta.

Böröcz László közölte: a testület csütörtöki ülésére ezért egy olyan előterjesztést nyújtanak be, amely felsorolja az eddig végre nem hajtott döntéseket és 15 napos határidőt ad polgármesternek, ezeket aláírja, végrehajtsa.

A határidő letelte után a testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján fegyelmi eljárást kezdeményez, ezalatt - Böröcz László - szerint a polgármester tisztségéből akár fel is függeszthető, az eljárás végén pedig fegyelmit, illetve fizetésmegvonást kaphat, legvégső esetben pedig akár közigazgatási bírósági per is lehet az ügyből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!