Idén is az NKE rendezi az OTDK had- és rendészettudományi szekcióját

Belföld, 2021.04.12

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara (NKE HHK) ad otthont a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) had- és rendészettudományi szekciójának.

Az NKE hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az április 19. és 23. között, online formában zajló eseményen 19 tagozatban mutatkozhatnak be a tudományos pályára vágyó egyenruhás és civil hallgatók. A szekcióba 7 felsőoktatási intézmény 14 karának hallgatói összesen 182 pályamunkát nyújtottak be.

A konferencián olyan tagozatokban mutatkozhatnak be a hallgatók, mint például a kiberbiztonság, a kriminológia, a kriminalisztika, a haditechnika, a haderőfejlesztés, valamint a pilóta nélküli légijárművek és a robotika. Emellett szó lesz többek között a nemzetközi kapcsolatokról, a biztonság- és védelempolitikáról, a hadtörténelemről vagy a katasztrófavédelemről. Olyan aktuális témákról is lehet majd hallani az eseményen, mint a home office kiberbiztonsági kihívásai, a mesterséges intelligencia fejlődési tendenciái, a Szkripal-ügy, a terrorizmus anatómiája vagy az orosz hibrid hadviselés tömegkommunikációs vonulata Ukrajnában - fejtették ki.

A szervezők online kerekasztal beszélgetésekkel, had- és rendészettudományi kvízzel, pályaorientációs beszélgetésekkel és különböző vetélkedőkkel is várják a résztvevőket, akik egy virtuális campus látogatáson is részt vehetnek.

Az OTDK szekcióüléseit követően az első helyezettek közül 50-en Pro Scientia Aranyérmet, míg az intézmények által jelölt, tartósan kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző oktatók közül 58-an Mestertanár Aranyérmet nyerhetnek el.

Az OTDK történetében 2009-től létezik a had- és rendészettudományi szekció, amelyet 2017-ben szintén az NKE rendezett meg, akkor a Rendészettudományi Kar adott otthont a konferenciának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!