Idén is Újszegedről érkezik a város karácsonyfája

Belföld, 2020.11.23

Ahogy azt az utóbbi időkben megszokhattuk, egy újszegedi tulajdonos felajánlásának köszönhetően lesz magas és szép ünnepi fája Szegednek. Közben a közkedvelt világító szarvast is felállították már a Dugonics téren.

Szeged karácsonyfája 2020
Hétfőn kora reggel kezdték meg a Szent-Györgyi Albert utca 35. szám alatti épületnél annak a hatalmas fenyőnek a kivágását, amely mostantól az ünnepek végéig díszíti majd a Klauzál teret. Ahogy ez ilyenkor szokás, komoly biztonsági intézkedések betartásával óvatosan távolították el az óriást, hogy aztán szállítható állapotban egy speciális szállító járműre helyezzék, majd a Belvárosi hídon keresztül a város központjába szállítsák. Itt majd speciális eszközökkel rögzítik, feldíszítik, a hét második felében pedig díszkivilágítást is kap.

Múlt hét csütörtökön beemelték a Dugonics téri szökőkút medrébe azt a fényszarvast, mely már évek óta az egyik legnépszerűbb látványossága az ünnepi időszaknak. Bár a karácsonyi vásár a koronavírus-járvány miatt elmarad, a látványos elemek megmaradnak az ünnepi forgatagból. Így például lesz kivilágított villamos, a fényszarvas is itt áll majd Szeged egyik legforgalmasabb közterén, a Klauzál téren pedig felállítják a város karácsonyfáját. A szarvast és a város díszkivilágítását is november 27-én délután kapcsolják fel.

Fotó: Olvasói fotó
(Webrádió)

Címkék

Szeged karácsonyfája

Galériánk

Szeged karácsonyfája 2020 Szeged karácsonyfája 2020
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!