Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.12.11

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A kontinens nyugati partvidéke mentén észak-déli irányban magasnyomás húzódik. Területén a hajnali, reggeli órákban párás, ködös a levegő, de napközben már többnyire kevés a felhő. A Pireneusi-félszigeten továbbra is döntően napos az idő, Dél-Spanyolországban 24, 25 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Dél-Skandináviától a Fekete-tengerig többközéppontú alacsonynyomású rendszer található. Hatására gyakran erősen felhős az ég, több helyről jelentenek csapadékot; eső, havas eső, hó egyaránt előfordul. A ciklon nyugati peremén északnyugati áramlással hideg levegő halad dél felé, így a közép-európai térségben tovább mérséklődik a felmelegedés. Szerda estig a Kárpát-medencében is sok lesz a felhő, és több alkalommal számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------


Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk szerdán átmeneti felszakadozásokkal. Több helyen valószínű csapadék; eső, havas eső, hó egyaránt várható, de az eső esélye szerdán már csekély. Többfelé megélénkül, kedden a Dunántúl északi részén néhol meg is erősödik a nyugati, északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz hidegebb a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 0 és +6 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!