Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.01.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában

---------------------------


Szárazföldünk északi és keleti területeinek időjárását ciklonok és frontjaik alakítják. Hatásukra Európa északi felén, valamint keleten erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék; északkeleten, keleten havazik, nyugaton az eső esik. Ugyanakkor Dél-, Délnyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, arrafelé változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol tartósabban párás, ködös a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti, északi részén 0, -8 fok között alakul, de az Ural előterében és a Skandináv-félsziget északi vidékein -10 fok alatt marad. Délnyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a középső tájakon 2 és 10, a nyugati, délnyugati vidékeken 10 és 16 fok között változik a kora délutáni hőmérséklet, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 17, 18 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé továbbra is enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik, tovább erősödik a nappali felmelegedés.



Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

----------------------------------------------------


Szerdán erősen és közepesen felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, majd éjszaka csökken a felhőzet, és az ország északi, északkeleti részén többfelé köd képződik. Csütörtökön a köd a legtöbb helyen feloszlik, és ott is változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a délutáni óráktól észak felől megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől egyre több helyen várható eső, záporeső. Mérséklődik a légmozgás, majd éjszaka helyenként megélénkül, csütörtökön többfelé megerősödik a délnyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 9 és 13, az északkeleti megyékben a tartósabban ködös tájakon 2 és 8 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!