Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.04.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A Kelet-európai-síkság felett anticiklon helyezkedik el, területén napos, csapadékmentes az idő. A hajnali fagyot mérsékelten meleg nappal követi, 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Csapadék csak a magasnyomás déli peremén fordul elő, ahová benyúlik egy ciklon felhőzete. Jóval változékonyabb az idő kontinensünk nyugati felén, ahol egy nagykiterjedésű ciklon örvénylik, középpontjával az Északi-tenger felett. Ez az Ibériai-félszigettől a Skandináv térségig sokfelé okoz csapadékot, de még az Appennini- és a Balkán-félszigeten is sok a felhő. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 10 és 20 fok között változik. Csütörtök estig a Kárpát-medence e két bárikus rendszer között helyezkedik el, délies áramlással enyhe levegő érkezik fölénk, szórványosan várható záporszerű csapadék.


Előrejelzés az ország területére csütörtök estig

------------------------------------------------


Erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, de összességében mindenhol kisüt több órára a nap. Helyenként, a legnagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhat ki zápor, szerda estefelé egy-egy zivatar is lehet. A délkeleti, déli szelet időnként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de északkeleten a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között valószínű
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!