Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.08.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A Brit-szigetek, valamint a Kelet-európai-síkság fölött egy-egy ciklon örvénylik. A frontokhoz kapcsolódó felhőrendszerből több helyen fordul elő csapadék. A Benelux-államokban, Franciaországban, Norvégia déli tájain, illetve a Kelet-európai-síkság egyes részein 10-50 mm csapadék hullott. A két rendszert egy magasnyomású zóna választja el egymástól, ahol napos, csapadékmentes idő a jellemző. A csúcshőmérséklet még északon is többnyire 15 és 20 fok között változik, délebbre pedig 20 fok felett alakul. A legmelegebb a Kaszpi-tenger környezetében, valamint az Ibériai-félszigeten van. Előbbi helyen 30, 34, utóbbin 33, 39 fok közötti értékeket mérnek, sőt Cordoba, Sevilla térségében 40, 41 fokot is regisztrálnak. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig a nyugat-európai ciklon melegszektora, és a benne található száraz légtömeg alakítja.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig

------------------------------------------------

A derült éjszakát követően hétfőn is sok lesz a napsütés, csupán északnyugaton képződhet kicsivel több gomolyfelhő. A nyugati határvidék fölé hétfő délután, este egy-egy zápor, zivatar besodródhat. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 9, 12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 35 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!