TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.01.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Közép- és Délnyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el. Területén derült, napos és borult, ködös területek egyaránt előfordulnak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Szárazföldünk északi tájain ugyanakkor ciklonok és frontjaik okoznak változékony időt. Arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén eső, zápor alakul ki, északon, északkeleten havazik.

Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Balkán-félsziget térségében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi részén többnyire 0 és -7 fok között változik, de a Skandináv-félsziget északi vidékén -8 és -16 fok közötti értéket is mérnek.

Közép- és Kelet-Európa nagy részén 0 és +5, délen és nyugaton pedig 7 és 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legmelegebb Szicíliában van, ott néhol a kora délutáni órákra 18 fokig melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását magasnyomás határozza meg, lényeges időjárás-változás nem várható.


Várható időjárás az ország területén kedd estig:

------------------------------------------------

Éjszaka gyengén felhős, száraz idő lesz, hajnalban néhol ködfoltok képződhetnek. Kedden eleinte mindenütt sok lesz a napsütés, majd délután nyugaton megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +5 fok között valószínű.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!