Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.01.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk középső részén, a Kárpát-medence fölötti középponttal anticiklon húzódik. Területén csendes, többfelé borult, párás, nyirkos idő a jellemző, a hőmérséklet többnyire fagypont alatti. Ennél hidegebbet csak Finnország északi részén mérnek, arrafelé -10, -17 fok közötti a legmagasabb hőmérséklet. A kontinens többi részén azonban kora tavasziasan enyhe időjárás uralkodik, Olaszország déli részén 20 fok közelébe melegszik fel a levegő. A Kárpát-medencében folytatódik a nyirkos idő jelentős csapadék nélkül, de hétfőn elsősorban az Alföldön pár mm ónos esőre lehet számítani.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Általában borult, párás, foltokban ködös idő lesz, vasárnap az ország déli felén, hétfőn délután a Dunántúl nyugati, északnyugati részén szakadozhat fel a felhőzet, és lehet napsütés. Ónos szitálás, hószállingózás szinte bárhol kialakulhat. Az éjszaka második felétől előbb a Dél-Dunántúlon, majd főként napközben és elsősorban az Alföldön több helyen valószínű ónos eső, eső. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire -2 és +3 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!