Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.02.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Mostanra az Északi-sarkkörtől északra található annak a többközéppontú ciklonnak a középpontja, amelynek hosszan elnyúló hullámzó frontzónája nagyjából az Ural-Kijev-Budapest-Milánó-Valencia vonalban húzódik. A front mentén erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen is előfordul gyenge eső. A frontvonal mögött nagy területen nyugatias áramlás alakult ki, így még egészen északi tájakon is szokatlanul enyhe az idő. Anticiklon mindössze az Ibériai-félsziget nyugati felének és a Balkán-félsziget időjárását határozza meg. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett ciklonrendszer alakítja, szerda este újabb hidegfront érkezik. Marad a nyugatias áramlás is, emiatt marad az enyhe az idő.


Várható időjárás az ország területén szerda estig

-------------------------------------------------

A délnyugati megyékben éjszaka is felhős marad az ég, másutt többnyire gyengén felhős időre van kilátás, elsősorban északkeleten köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Szerdán napközben nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a délnyugati megyék kivételével néhány, sőt az Alföld délkeleti részén több órára kisüt a nap. Késő délutántól, estétől a Dunántúlt és az Északi-középhegység térségét csapadékzóna éri el. A szél éjszakára mindenütt mérséklődik. Szerdán késő délutántól a Dunántúlon ismét megerősödik az északnyugatira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 8 és 12 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!