Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Kontinensünk északi és középső területei fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el, emiatt elsősorban a frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, a magasabban fekvő tájakon havazik. Napsütés csak kevés helyen van, általában a frontok között, illetve Nyugat-Európában a ciklon hátoldalán, ahol felhőátvonulások jellemzik az időjárást, és helyenként zápor is kialakul. Szintén kevesebb a felhő szárazföldünk déli, délkeleti vidékein. Észak-Európában még mindig télies az idő, ott többfelé napközben is fagy. Ezzel szemben a Fekete-tenger térségében a kora délutáni órákra több helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, sőt néhol 24, 26 fokot is mérnek. Szombat estig a Kárpát-medence fölött eleinte hullámzó front vonul át, majd a teknő hátoldalán már kissé szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek.


Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------

Éjszaka főként a Dunántúlon és délen szakadozik a felhőzet, és ott fokozatosan szűnik a csapadék, foltokban köd képződhet, másutt folytatódik a felhős, esős idő. Szombaton felhőátvonulások várhatók, de kezdetben keleten még erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, majd ott is szakadozik a felhőzet, és megszűnik a tartós csapadék. Az ország más részein néhol zápor kialakulhat. A déli, délkeleti szél estére mindenütt mérséklődik. Éjszaka és szombaton megélénkül, helyenként meg is erősödik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 12 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!