Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.06.30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk északi, északnyugati vidékein ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. Hatásukra arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén esik többfelé az eső, záporeső, sőt a balti államok térségében zivatarok is kialakulnak. Ugyanakkor kontinensünk középső és déli tájai fölött anticiklon húzódik.

A magasnyomás területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően többnyire kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de néhol - főként a hegyekben - erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor is előfordul.

A legmelegebb továbbra is a Pireneusi-félszigeten van, ahol több helyen a délutáni órákra 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, sőt Cordobában 40 fokot mérnek.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását anticiklonális hatások alakítják, ismét egyre melegebb levegő érkezik fölénk, erősödik a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------

Éjszaka derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csak délután, este a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Éjjel mérsékelt marad a légmozgás, szerdán időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29 és 34 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!