Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.08.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Izland fölötti középponttal ciklon örvénylik, amelyhez tartozó hullámzó front a Brit-szigeteken és Franciaországon át egészen a Pireneusi-félszigetig húzódik. Hatására Izlandon, valamint a front mentén több a felhő, és főként az északabbi tájakon esik az eső. A Kelet-európai-síkság fölött ciklonális mező helyezkedik el, emiatt ott is felhős az ég, és szórványosan fordul elő csapadék. A Skandináv-félszigettől Közép-Európán át az Appennini-félszigetig anticiklon található. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmelegebb továbbra is Spanyolországban van, ahol a délutáni órákra több helyen 40, 42 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását nagyrészt a fent említett anticiklon alakítja, majd nyugat felől már közeledik a hullámzó frontrendszer.


Várható időjárás vasárnap estig

-------------------------------


Reggelig túlnyomóan derült, száraz idő várható. Holnap a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék estig nem valószínű. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. Vasárnap helyenként megélénkül a délkeleti, déli szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben 9, 11 fok valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!