Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.08.12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk nagy részének időjárását magasnyomás alakítja, amelynek a középpontja Észak-Európa felett található. A Kelet-európai-síkságon ugyanakkor egy hidegfront, mögötte száraz, hűvösebb levegő tör utat magának dél felé. Szintén ciklonok és hozzá kapcsolódóan hullámzó frontrendszerek alakítják Izland, illetve Európa nyugati partvidékének időjárását. A front mentén képződő zivatarokból helyenként felhőszakadás is előfordul.

Az Ibériai-félszigeten némileg mérséklődött a hőség, de Franciaországban továbbra is előfordul 37, 38 fokos csúcsérték.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig döntően anticiklon alakítja, de a nyugati tájakon már ismét előfordulhat konvektív csapadék.


Várható időjárás csütörtök estig:

---------------------------------

Az ország nagyobb részén szerdán és csütörtökön is többnyire gyengén felhős, napos idő lesz. Azonban nyugaton, délnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporeső, zivatar is kialakulhat, csütörtökön lokálisan felhőszakadás is előfordulhat. Eleinte a Tiszántúlon az északkeleti, csütörtökön pedig az Észak-Dunántúlon a déli szél élénkül meg. Zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 19 fok között alakul, északon, északkeleten lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29 és 33 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!