TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.10.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Kárpát-medence fölött ciklon örvénylik, amelynek a melegszektorában a Balkán-félszigeten záporok, zivatarok alakultak ki felhőszakadás kíséretében, valamint a hidegfrontja mentén is sokfelé fordult elő eső, zápor. A Balkán-félszigetről ennek megfelelően több helyről is jelentős mennyiségű csapadékot jelentettek.

Eközben az Ural előterében egy elöregedőfélben lévő ciklont figyelhetünk meg, ennek hátoldalán hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kelet-európai-síkság északi részeit.

A Norvég- és az Északi-tenger fölött anticiklon helyezkedik el, így a környező országokban naposabb, csapadékmentes időjárás jellemző.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------

Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szombaton a délnyugati megyékben nagyobb területen is felszakadozik, csökken a felhőzet. Estig az ország északnyugati felén - nagyjából a Pécs-Debrecen vonaltól északra - várható helyenként, majd az éjszaka folyamán már több helyen eső, zápor. Hajnalra a keleti megyékben köd képződhet.

Szombat reggel, délelőtt még elszórtan, immár az Alföldön is várható eső, zápor, majd délutánra a Dunántúlon, estére pedig a Dél-Alföldön is megszűnik a csapadék. (Az Északi-középhegység csúcsain éjszaka és szombat napközben is előfordulhat havas eső, esetleg hó.)

A Dunántúlon az északnyugati szelet pénteken még csak többnyire élénk, szombaton már többfelé erős széllökések kísérik, de szombatra már a keleti megyékben is megélénkül a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, 7 foknál enyhébb idő inkább csak a Nyírségben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 13 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!