Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.10.19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Finnország felett ciklon örvénylik, frontrendszere a Kelet-európai-síkságon keresztül nagyjából Lengyelországig húzódik, e mentén több helyen fordul elő eső, zápor, az északabbi részeken havazás, hózápor. Az óceán felett található légörvény felhőzete benyúlik a Brit-szigetek fölé, főként Írországban és Skóciában több helyen az eső is esik. Kontinensünk nagyobb részén azonban anticiklon alakítja az időjárást, a legtöbb helyen kevés a felhő és csapadékról sem érkezik jelentés, egyes területeken azonban tartósabban párás, ködös, rétegfelhős az idő. A Kárpát-medencében is anticiklonális hatások érvényesülnek, kedden az ország nagyobb részén napos idő várható, de főként északkeleten tartósabban borult, felhős maradhat az idő.


Várható időjárás az ország területén kedd estig:

------------------------------------------------


Hétfő délután délnyugaton és az Alföldön várható több napsütés, másutt többnyire felhős idő lesz a jellemző, majd éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, helyenként - főként északkeleten, keleten - köd, illetve rétegfelhőzet is előfordulhat. Az északkeleti tájakon kedden napközben is tartósabban borult, felhős maradhat az ég, másutt napos idő várható kevés felhővel, majd estétől növekszik meg a fátyolfelhőzet északnyugat felől. Hétfőn délután és éjszaka egy-egy futó zápor lehet az északi megyékben, a tartósan borult területeken szitálás sem kizárt. Az egyre nagyobb területen délire, délkeletire forduló szelet kedden az Észak-Dunántúlon erős, Sopron térségében viharos közeli lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 13 és 16 fok között várható, a tartósan borult részeken ennél kissé hűvösebb idő valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!