Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.10.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Szárazföldünk északi és nyugati területein ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. A felsorolt tájakon többnyire erősen felhős az ég, és elsősorban a frontok mentén esik az eső, záporeső, északon többfelé havazik, Franciaországban néhol pedig zivatar is kialakul. Ugyanakkor Délkelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el. Arrafelé a hajnali párásság és köd feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként tartósabban megmarad a köd, illetve a rétegfelhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon 0 és +10, középen 11 és 18 fok között változik, míg délen még több helyen 20 fok fölé melegszik fel a levegő, sőt Dél-Spanyolországban 27, 29 fokot is mérnek. Szombat estig a Kárpát-medence térségét közelíti, majd el is éri egy gyenge hidegfront, erősen megnövekszik a felhőzet, főként délen valószínű csapadék.


Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------

Éjszaka északon lehet köd vagy rétegfelhőzet, másutt változóan felhős lesz az ég, a ködös tájakon szitálás, hajnalban északnyugaton néhol eső előfordulhat. Szombaton nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de eleinte keleten lehetnek még napos időszakok, délután pedig északnyugaton szakadozik fel a felhőzet. Délen több helyen, északon helyenként valószínű eső, zápor, legkisebb eséllyel a középső országrészben lehet csapadék. Eleinte az ország déli felén többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, majd szombaton a szél északnyugatira fordul, és néhol megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 18 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!