Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.10.29

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------


Kontinensünk északnyugati részének időjárását frontok teszik változékonnyá; a felhős égből többfelé előfordul eső, záporeső, helyenként az ég is megdörren. Az Égei-tenger térségében egy alacsony nyomású zóna hatására ezzel szemben jóval labilisabb a légtömeg, ott a magasra törő gomolyfelhőkből már többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Európa többi részén anticiklonális hatások érvényesülnek, a hajnali órákra több helyen képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amelyeknek egy része napközben is tartósan megmarad. A Kárpát-medencét előbb egy hidegfront éri el, majd pénteken már egy melegfront húzódik ránk.


Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------


Csütörtök délután többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható eső, záporeső, majd északnyugat, nyugat felől lassan elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, ezzel együtt pedig fokozatosan megszűnik a csapadék. Mindeközben éjszaka nyugat felől ismét befelhősödik az ég, és pénteken általában felhős időre van kilátás, hosszabb időre csak az északkeleti, keleti megyékben süthet ki a nap. Hajnaltól elszórtan - nagyobb eséllyel a Dunántúl északi részén, majd estétől északkeleten - valószínű gyenge eső. Éjszaka délnyugaton, illetve az északi völgyekben ismét párássá válik a levegő, és köd is képződhet. Megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, nyugati, pénteken helyenként a délnyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 9 és 14 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!