Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.11.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Északkelet-, Kelet-, illetve Délnyugat-Európa térségében továbbra is magasnyomású zóna húzódik, amelyek területén derült, illetve köddel és rétegfelhővel borított tájak egyaránt előfordulnak. A magasnyomású légköri képződmények egy hosszan elnyúló frontrendszert fognak közre, amely az Északi-tengertől a Baltikumon és a Kárpát-medencén át egészen Afrika északi partjáig húzódik. Arrafelé felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, de a hegyekben, illetve északabbra egyes tájakon síkvidéken is havazik, néhol ónos esőről, ónos szitálásról érkezik jelentés.

Nagy-Britanniát egy újabb ciklon, illetve annak frontrendszere érte el, emiatt ott is felhős, esős az idő. A hidegfront átvonulását követően a Kárpát-medence időjárását legfőképpen anticiklon határozza meg, emiatt éjszaka ismét több helyen képződik köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része nappal is megmaradhat.


Várható időjárás szerda estig:

------------------------------


Éjszaka általában kevés felhő lesz felettünk, de maradhatnak felhősebb területek is. Egyre többfelé párássá válik a levegő, és több helyen köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Szerdán napközben ugyan javulnak a látási viszonyok, de egyes tájakon - legnagyobb eséllyel az Alföldön és északkeleten - tartósan borult, párás, ködös maradhat az idő, másutt azonban hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös, felhős tájakon fordulhat elő szitálás. Kedd estére mérséklődik a légmozgás, majd szerdára délire fordul, és az Alpokalján időnként megélénkül a szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 10 és 14 fok között várható, de a tartósan felhős, párás részeken ennél pár fokkal hidegebb lesz az idő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!