TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.11.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Egy markáns hidegfront mögött igen hideg levegő árasztja el Északnyugat- és Közép-Európa nagy részét. A front mentén - amely Skandináviától Olaszországig húzódik - 5-6 fokos hőmérséklet-különbség figyelhető meg, hatására pedig kiterjedt éjszakai fagyok jelentkeztek, és sokfelé hullott kisebb csapadék. A mediterrán országokban szárazabb, naposabb és enyhébb az idő, a partvidékeken 20, Dél-Spanyolországban 25 fok felett alakulnak a maximumok. A norvég hegyekben folytatódott a csapadékos periódus, jelentős esőzést, illetve havazást regisztráltak. Az említett hidegfront hazánkon is átvonul, mögötte a következő másfél nap során szárazabb, hidegebb levegő áramlik fölénk.


Várható időjárás szombat estig:

-------------------------------


Északnyugat, észak felől csökken a felhőzet, de délkeleten és a Duna-Tisza közén estig még sok maradhat a felhő, és továbbra is várható zápor. Az Északi-középhegységben havaseső-zápor, este esetleg hózápor is lehet. Síkvidéken a Duna-Tisza közén van minimális esélye az esti órákban vegyes csapadéknak. Éjjel országszerte kiderül az ég és megszűnik a csapadék, szombaton pedig gyengén felhős, napos, száraz időnk lesz. Az északi, északkeleti szél pénteken a Dunántúlon erős, szombaton délelőtt még sokfelé élénk lesz, majd veszít erejéből.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -4 fok között alakul, de a Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység fagyzugos részein ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 7 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!