Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.11.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Kelet-európai-síkság fölött örvénylő ciklon változatossá teszi Északkelet-Európa időjárását. Frontjai mentén többfelé esik az eső, sőt Oroszország nyugati részén és a Baltikum térségében több helyen havazásról érkezik jelentés. Szintén ciklon határozza meg az Ibériai-félsziget időjárását. Mivel arrafelé labilisabb a légtömeg, az eső mellett záporok, zivatarok is kialakulnak.

Szárazföldünk többi része fölött magasnyomású zóna húzódik. Az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet több helyen tartósan megmarad napközben is, máshol viszont túlnyomóan derült, napos az idő. A Kárpát-medence időjárását kezdetben még a hideg légpárna határozza meg, majd szombaton hidegfront éri el térségünket, amely mögött megkezdődik a hideg, és szárazabb levegő beáramlása.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------


Túlnyomóan borult, párás időre van kilátás, csak szombat késő délutántól, estétől kezd el északnyugat, észak felől szakadozni, csökkenni a felhőzet. Szitálás, a fagyos tájakon ónos szitálás előfordulhat, a hegyvidéki területeken esetleg szemcsés hó is hullhat. Hajnaltól aztán elszórtan, legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység és az Észak-, Északkelet-Alföld tágabb térségében fordulhat elő hószállingózás, havazás, átmeneti havas eső, főként délebbre gyenge eső is lehet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -1 és +5 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!