TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.01.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk időjárásának irányítója továbbra is az a hatalmas kiterjedésű többközéppontú ciklon, amelynek középpontja Norvégia nyugati partjainál található, és amelynek hullámzó frontrendszere péntek hajnalban a Skandináv-félszigettől a Germán-alföldön, valamint Franciaországon át egészen az Ibériai-félszigetig húzódik, és halad tovább keleti irányba. Területén sok a felhő, csapadékot is több helyről jelentenek: Skandináviában továbbra is nagy területen intenzíven havazik, másutt síkvidéken inkább az eső a jellemző. A ciklon melegszektorában továbbra is az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb levegő a meghatározó Európa középső részén, így a Kárpát-medencében is, miközben a hullámzó frontzóna hátoldalán hideg, sarkvidéki levegő indult meg a kontinens belseje fölé. A frontrendszer hidegfronti szakasza szombaton eléri a Kárpát-medence nyugati tájait, így oda már hűvösebb levegő érkezik a magasban, másutt azonban még folytatódik az enyhe idő.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------

Szombat estig általában erősen felhős, különösen az Északi-középhegység térségében, Észak-Dunántúlon borult lesz az ég, de pénteken még a Dunántúlon, szombaton a déli, délkeleti megyékben némi (szűrt) napsütés is lehet.

Pénteken az Északi-középhegység, Észak-Alföld vidékén számíthatunk nagyobb eséllyel időszakos gyenge esőre, de délebbre sem kizárt kisebb csapadék. Éjszaka nagyrészt száraz időnk lesz, csak hajnalban eredhet el ismét a nyugati megyékben.

Szombaton az ország északnyugati felén ismét növekvő eséllyel alakulhat ki eső - kiadósabb mennyiség késő délutántól a Dunántúlon hullhat. Szombat késő este az Alpokalján már havas esőre is számítani kell. A szél egyre inkább délkeletire fordul, pénteken az Észak-Dunántúlon, szombaton már az Alföldön is lehetnek erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között várható, Borsodban lehet a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 15 fok között valószínű, a Kisalföldön délután gyorsan hűlni kezd a levegő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!