Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Brit-szigetektől északnyugatra többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, az északibb és a keleti tájakon havazik. Szintén ciklon örvénylik a Fekete-tenger térségében és északkeleten, ott is sok a felhő, és több helyen havazik.

A Kelet-európai-síkság és Dél-Európa időjárását anticikonális hatások alakítják, ott változóan felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti területén nagy területen -10, -15 fok között, néhol -20 fok alatt alakul.

Délnyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, Délnyugat-Európában a kora délutáni órákban már 15, 19 fokot is mérnek. Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd egyre szárazabb levegő áramlik.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------

Éjszaka általában erősen felhős lesz az ég, de átmenetileg nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, ott köd képződhet. Főként északon és keleten valószínű eső, zápor, az északkeleti határvidéken vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Szombat reggel erősen felhős, párás, néhol ködös idő lesz, majd délelőtt, délben felszakadozik, csökken a felhőzet, feloszlik a köd, és hosszabb időre kisüt a nap. Kezdetben az Alföld déli részén kisebb eső még előfordulhat. Többnyire mérséklet marad a légmozgás, de szombaton a délkeleti szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 7 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!