TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Nyugat-Európa időjárását egy hullámzó frontrendszer alakítja, melynek mentén változékony az időjárás, többfelé esik az eső. Portugáliában több helyen az 50-100 mm-t is elérte a lehullott csapadék mennyisége. Arrafelé tavaszias időjárás uralkodik, a hőmérséklet az Ibériai-félszigeten eléri a 20 fokot is. Téli idő Skandináviában, illetve a Kelet-európai-síkvidéken tapasztalható, ahol egy ciklon okoz többfelé havazást ezeken a területeken. Az Ural előterében zord hideg van, a minimum-hőmérséklet nagy területen -30, -40 fok között alakul. Közép- és Délkelet-Európában egy nagykiterjedésű anticiklon hatására nyugodt, ugyanakkor többfelé párás, ködös idő jellemző. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását is az előbb említett anticiklon határozza meg, melynek eredményeként napos, illetve rétegfelhős területek váltakoznak majd.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

---------------------------------------------------


Napközben csökken a rétegfelhős, illetve ködös területek kiterjedése, főleg délután hosszabb-rövidebb napsütés is valószínű, elsősorban az Alföldön, illetve a Dunántúlon is lehetnek naposabb körzetek. Este újból zárulhat a rétegfelhőzet, terjeszkedik, sűrűsödik a köd. Helyenként számítani lehet szitálásra, esetleg ónos szitálásra. Hétfőn reggel még többfelé lesz borult az ég, majd a nap folyamán fokozatosan csökken a rétegfelhőzet kiterjedése. Az ország túlnyomó részében többórás napsütés valószínű, de legnagyobb eséllyel az északi területeken erősen felhős, borult maradhat az ég. Számottevő csapadék nem alakul ki. Vasárnap a délkeleti, hétfőn már a délnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb, ugyanakkor a Dráva mentén pár fokkal enyhébb lesz az idő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!