Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Továbbra is egy magasnyomású képződmény alakítja Európa legnagyobb részének időjárását, melynek következtében zömmel nyugodt, eseménytelen időjárás tapasztalható, de többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet. Az Atlanti-óceán és Skandinávia fölött egy-egy ciklon helyezkedik el, amelynek frontjai mentén erősen felhős, borult az ég, és a Brit-szigetek térségében eső, míg Skandináviában havazás fordul elő.

Kontinensünk legnagyobb részén tavaszias hőmérsékletek jellemzőek. Zord, téli idő leginkább az Ural-hegység környezetében van, ahol napközben is többfelé -20 fok alatt marad a hőmérséklet, éjszaka pedig -30 fok alatti értékek fordulnak elő. A Kárpát-medence időjárására szerda éjfélig továbbra is a fent említett anticiklon lesz hatással, melynek következtében napos, valamint rétegfelhős, ködös területek váltakoznak majd.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------


Az esti, éjszakai órákban ismét egyre többfelé párássá válik a levegő, illetve köd, valamint alacsonyszintű rétegfelhőzet is képződik. Szerdán az éjszaka képződő köd, valamint rétegfelhőzet néhol csak lassabban oszlik fel, de alapvetően az ország döntő részén több órára kisüt a nap. Kedd délután az északnyugati szél napközben főleg az Észak-Dunántúlon megélénkül, szerdán országszerte mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a napos területeken 11 és 19, a tartósabban borult, ködös tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!