Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.03.02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A légköri frontok nagy része messze elkerüli kontinensünket, csupán a Kelet-európai-síkság felett található egy légörvény, ott felhős, csapadékos az időjárás. Az frontok mentén kialakuló csapadék halmazállapota elég változatos: eső, havas eső, havazás is előfordul.

Szárazföldünk többi részén főleg anticiklonális hatások érvényesülnek. Ennek hatására kevés felhő és sok napsütés a jellemző. A reggeli órákban továbbra is pára, köd képződik, de ennek nagy része a délelőtt feloszlik.

A Kárpát-medence időjárását az előbb említett anticiklon határozza meg, ennek hatására napos, száraz idő várható szerda estig.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------


Kedd éjszaka foltokban köd képződhet, erre nagyobb esély az ország északkeleti harmadán, illetve a Kisalföldön van. Szerdán országszerte szikrázó napsütés, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel. A nyugati, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4, +2 fok között alakul. A fagyzugokban, hidegre érzékeny völgyekben, homokhátságokon ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 18 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!