TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa nagy részének időjárását anticiklonális hatások uralják, melynek következtében napos, csapadékmentes, tavaszi időjárás jellemző. Ugyanakkor a nyugat-keleti irányban hosszan elnyúló frontrendszer egyre délebbre mozdul, és mögötte hidegebb légtömegek érik el kontinensünk középső területeit. A front mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő zápor.

Ugyancsak csapadékos időjárás uralkodik a Pireneusi-félszigeten is, ahol egy gyengülő ciklon okoz esőt, záporesőt a térségben, de ettől függetlenül a hőmérsékleti értékek Európában itt alakulnak a legmagasabban, helyenként már a 30 fokot is elérik Spanyolország óceáni partvidéke mentén. A Kárpát-medence időjárására péntek estig a fent említett frontrendszer hidegfronti szakasza lesz hatással, ami szórványosan okoz majd záporokat, helyenként zivatarokat.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------


Az ország nagyobb részén derült, fátyolfelhős idő várható, de az északi és a keleti megyékben intenzívebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és itt a csütörtök esti, éjszakai órákban szórványosan kell záporok, néhol zivatarok kialakulására számítani. Éjszaka egy szakadozott felhősáv vonul dél, délkelet felé.

Pénteken általában napos, gomolyfelhős idő várható, de délelőtt még az ország északkeleti részében, majd délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet erősen felhős az ég. Előbbi területeken délelőtt, utóbbi tájakon délután szórványosan kialakulhatnak záporok. Csütörtökön élénk lesz a délnyugati légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak. Pénteken az északnyugati, északi szelet kísérhetik nagy területen erős lökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között változik, de az átmenetileg derült, szélcsendes részeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 20 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!