Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.02

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:





Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A sarkvidék felől érkező hideg levegő egyre nagyobb területet hódít meg a Közép-Európában hullámzó frontrendszer mögött, így a hajnali fagyok már nagyobb területen jelentkeznek a kontinensen. A frontálzóna mentén erősen felhős vagy borult az idő, és nyomában záporok, zivatarok alakulnak ki. Nyugodt, eseménytelen és kora nyárias idő uralkodik a Mediterráneum nagy részén, valamint Nyugat-Európában, ahol már többfelé mérnek 25, 30 fok közötti hőmérsékleti értékeket. Ugyanakkor az Ibériai-félszigeten nyárias záporok teszik változatosabbá az ottani időjárást. A Kárpát-medence időjárására szombat estig az éjszaka átvonult hidegfront lesz hatással, amely mögött északias áramlással hidegebb levegő érkezik fölénk és pénteken elszórtan, szombaton már többfelé várható zápor, néhol zivatar.



Várható időjárás szombat estig:

-------------------------------


Késő estig kevés felhő lesz felettünk, de a Tisza vonalának tágabb környezetében erősen felhős lesz az ég, és itt szórványosan kialakulhatnak még záporok. Az éjszakai órákban már erősen felhős vagy borult lesz az ég, és a délnyugati megyékben esőre is kell számítani, csak hazánk északi harmadán lehet kevesebb felhő. Szombaton az összefüggő felhőzet délelőttig dél felé elhagyja az országot, majd napközben a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és többfelé kell záporok, néhol zivatarok kialakulására készülni. Késő estére a legtöbb helyen feloszlanak a gomolyfelhők és kiderül az ég. Éjszaka mérséklődik a légmozgás. Szombaton napközben ismét nagy területen megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de az északkeleti országrészben gyenge fagy is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 9 és 13 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!