TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.07

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa nagy részén a hőmérsékleti értékek jóval elmaradnak az ilyenkor szokásostól, csak az Ibériai-félszigeten fordulnak elő 20 fok fölötti, Dél-Spanyolországban 30 fok körüli délutáni hőmérsékletek, arrafelé anticiklonális hatások következtében sok a napsütés is. A szárazföld többi részét elárasztó hideg, sarkvidéki levegőben erős az éjszakai lehűlés, gyakran fúj erős szél, a felhőátvonulásokat záporok, hózáporok kísérik.

A következő 24 órában lényeges változás nem lesz a kontinens időjárásában, így nálunk is marad a hideg, szeles, télies jelleggel rendelkező idő.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------

Késő estére feloszlanak a gomolyfelhők, és megszűnik a csapadék. Hajnaltájt a Dunántúlt újabb felhőtömb éri el, és ott reggelig gyenge havazás előfordulhat. Napközben ez a felhőtömb kelet felé halad, illetve gomolyfelhők is képződnek, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap.

Több helyen - nagyobb számban az északkeleti megyékben - alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar is lehet. Késő délután, estefelé megszűnik a csapadék, a felhőzet is jelentősen csökken. Az északnyugati szél éjszakára kissé mérséklődik, de napközben ismét nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű, de az északi völgyekben, -8, -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7 és 11 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!