Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa nagy részén továbbra is az átlagosnál jóval hidegebb időjárás uralkodik, ám az enyhébb légtömegek dél felől már egyre nagyobb területet hódítanak meg a Délnyugat-Európában levő anticiklon keletebbre helyeződésének köszönhetően. A Pireneusi-félszigeten kora nyárias hőmérsékletek jellemzők, itt nem egy helyen 25 fok felett, helyenként 28-29 fok körül alakul a napi maximum, ám délutánonként záporok teszik változatosabbá arra az időt. Változékony időjárás tapasztalható a Brit-szigetek térségében is, ahol egy örvénylő ciklon melegfronti, majd hidegfronti szakasza okoz erősen felhős vagy borult időt, és csapadék is többfelé fordul elő a térségben. A markáns lehűlést okozó hullámzó frontrendszer jelenleg a Kelet-európai-síkságtól Görögországig húzódik, mögötte jelentősen lehűlt a levegő, és többfelé fordul elő havazás is. A Kárpát-medence időjárására egyre inkább a fent említett anticiklon lesz hatással, és délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érik el térségünket.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------


Estig több helyen alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar, majd jelentősen csökken a felhőzet, és éjszaka már többnyire derült lesz fölöttünk az ég. Hajnalra főleg az északkeleti országrészben párássá válik a levegő, köd is képződhet. Pénteken általában napos, csapadékmentes idő várható fátyol-, és gomolyfelhőkkel. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, záporok, illetve zivatarok környezetében néhol viharossá is fokozódhat, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Pénteken délnyugatira fordul a szél és ismét többfelé megerősödik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -1 fok között alakul, de a fagyzugokban néhány fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 11 és 18 fok között alakul, a nyugati megyékben lesz a melegebb idő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!