Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Dél-Olaszországtól a Balkánon át a Kelet-európai-síkságig anticiklon helyezkedik el, amelynek területén kissé felhős vagy derült az ég, csapadék sem fordul elő, de mivel hideg légtömeg található e térség felett, a nappali felmelegedés csak mérsékelt. A Botteni-öböl felett ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere a Baltikumon, a Németalföldön és Dél-Anglián át az Atlanti-óceánig húzódik. A front mentén erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, a legészakibb területeken havazik. A front előtt déli, délnyugati áramlással meleg, változó nedvességtartalmú légtömeg érkezik a szárazföld belseje fölé, amely vasárnap estig a Kárpát-medence időjárására is hatással lesz.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------

Szombaton gomolyfelhők képződnek, illetve nyugat, délnyugat felől fátyolfelhők is érkeznek. Csapadék nem lesz. Vasárnap a Tiszántúlon még kisüt néhány órára a nap, nyugat felől azonban egy vastagabb felhősáv érkezik, amely kelet felé vonul.

Délután a Dunántúlon számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütésre. Délelőtt inkább a nyugati megyékben néhol, a déli, kora délutáni órákban elsősorban a középső országrészben, késő délutántól, estétől már a Tiszántúlon is előfordul szórványosan kisebb eső, zápor, ugyanakkor nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék.

Szombaton a délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül. Vasárnap a déli szelet több helyen erős, a Kisalföldön néhol időnként viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15 és 21 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!