Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Skandinávia fölött egy nagykiterjedésű anticiklon található, melynek köszönhetően zömmel derült, illetve gyengén felhős idő jellemző arrafelé, valamint Nyugat-Európában is, ám a Brit-szigeteket már megközelíti egy hidegfront. Tőlünk északkeletre, a Kelet-európai-síkság fölött egy ciklon hullámzó frontrendszere hatására erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő zápor, a hegyekben hózápor.

A frontálzóna előoldalán Oroszország jelentős részén a hőmérséklet legmagasabb értéke többfelé eléri a 25 fokot. Franciaország déli részein, valamint Spanyolország keleti, tengerparti területein egy ott elhelyezkedő hidegörvény hatására délutánonként záporok alakulnak ki.

A Kárpát-medence időjárására a távolodó frontrendszer pénteken még hatással lesz, és az északkeleti megyékben okozhat néhol záporokat, majd szombaton késő este egy sekély ciklon közelíti meg dél felől térségünket.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

----------------------------------------------------

Estig erősen gomolyfelhős idő várható, az Észak-Dunántúlon lehet kevesebb felhő az égen, és az északkeleti megyékben gyenge eső, kisebb zápor még előfordulhat. Ezt követően határozottan csökkenni kezd a felhőzet, és az ország északi felében a legtöbb helyen kiderül az ég.

Szombaton is általában erősen gomolyfelhős idő várható, de több-kevesebb napsütésre mindenhol lehet számítani. Záporok néhol, - legkisebb eséllyel a Tiszántúlon - kialakulhatnak. Estétől dél felől határozottan megvastagszik a felhőzet. A légmozgás este fokozatosan mérséklődik, majd szombaton már csak a Dunántúlon élénkülhet meg ismét az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között várható, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10 és 15 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!