Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Továbbra is az átlagosnál hidegebb légtömeg a meghatározó Európa nagy részén, ennek köszönhetően Közép- és Észak-Európa országaiban mindössze a 10 fok körüli csúcsértékek jellemzőek. Egy régóta kavargó, frontális jegyeit egyre inkább elveszítő légörvény felhőzetéből Németország, Lengyelország felett helyenként esik, emellett érdemi csapadék Délkelet-Európában és a Brit-szigeteken fordul elő. Nyugodtabb, melegebb, naposabb időnek a mediterrán térség lakói örülhetnek, de 20 foknál melegebbet nagyobb területen csak Portugáliában és Görögország déli részén mérnek. Hazánk időjárását egy, a Balkán-félsziget térségében kialakult légörvény felhő- és csapadékrendszere határozza meg a következő másfél nap során, ezzel együtt marad a hűvös idő.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

---------------------------------------------------


Vasárnap borult, sokfelé esős időnk lesz a Dunántúlon élénk északi széllel. A déli megyékben akár 10 mm csapadék is hullhat. Éjszaka is marad a borult idő, de további jelentősebb csapadék ekkor csak a Dunántúlon és az északi megyékben lehet. Mérséklődik a légmozgás, az Alföldön szélcsendes tájak is lesznek. Hétfőn tartósan borult, esős térségek már csak a Dunántúl nyugati és középső részein, illetve északon maradnak, máshol gomolyosodni kezd a felhőzet, a nap is kisüthet rövid időre. Egy átmeneti délelőtti csapadékszünetet követően pedig záporok alakulhatnak ki, északkeleten és délnyugaton zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél már csak a Nyugat-Dunántúlon lesz élénk.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 7 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghűvösebb idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 8 és 14 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!