Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Skandináv-félsziget déli vidékeitől Lengyelországon át a Fekete-tengerig magasnyomású zóna húzódik, amelynek területén általában kevés a felhő, több órára kisüt a nap.

Szárazföldünk többi részén ciklonok okoznak változékony, több helyütt szeles, esős időjárást. Főleg a Keleti-Kárpátokban, illetve a Kelet-európai-síkság északi felén az eső mellett havas eső, havazás is előfordul.

A Kárpát-medence fölé csütörtök estig változó nedvességtartalmú, néhány fokkal enyhébb, labilisabb levegő érkezik. Kissé erősödik a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------


Éjszaka szakadozott felhőzóna vonul északkelet felé. Reggelig elszórtan valószínű eső, zápor. Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az ország nagyobb részén inkább közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főleg a délutáni, esti órákban többfelé várható záporeső, zivatar, nagyobb valószínűséggel hazánk északkeleti felén, harmadán.

Szerda délután többfelé megélénkül a keleti, délkeleti, csütörtökön helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Zivatar térségében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 16 és 24 fok között alakul, az északkeleti határnál mérhetik az alacsonyabb, a déli határ közelében a magasabb értékeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!