Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Továbbra is az a ciklon alakítja Európa nagy részének időjárását, ami jelenleg a Baltikum fölött található. Ennek előoldali áramlási rendszerében szubtrópusi meleg levegő éri el főleg a kontinens délebbi részeit, Görögország egyes részein már a 30 fokot közelíti a nappali csúcshőmérséklet. A hullámzó frontrendszer előterében, a labilis légtömegben többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. A Kárpát-medence időjárására szombat estig az előbb említett hullámzó frontálzóna lesz hatással, a front előtti labilis légtömegben többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

-----------------------------------------------------


Péntek estig az északkeleti országrészben még előfordulhat zápor, egy-egy zivatar, majd átmenetileg megszűnik a csapadék. Késő estétől azonban délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Egy érkező csapadéktömb hatására az éjszaka második felében több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, utóbbinak nagyobb esélye az Alföldön, valamint az Északi-középhegység térségében van.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett is számítani lehet záporok, zivatarok kialakulására, de számosságát tekintve inkább az esti, késő esti óráktól várható több. A délnyugati szél fokozatosan mérséklődik, de éjszaka továbbra is előfordulhatnak időnként élénk lökések. Szombaton ismét nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 22 és 27 fok között változik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!